جدیرترین اخبار :
  • حضور مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در خبرگزاری فارس
  • ریگی: مطالعات کریدور ایران و افغانستان تکمیل شده است
  • نشست حمیرا ریگی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با هیأت راه آهن افغانستان
  • تحکيم و توسعه روابط اقتصادی پایدار
  • دستور پزشکیان به رئیس سازمان برنامه و بودجه؛ اولویت‌های دولت تعیین شد
سعید مقدم مدیر منطقه ریمدان منطقه آزاد چابهار:

منطقه آزاد چابهار را باید پلی بين اقتصاد ملی و بين‌الملل در نظر گرفت

اقتصادی | تاریخ خبر : 2/10/25 | تعداد بازید :364
چابهار گنجی بزرگ برای ایران و کشورهای منطقه است.

به گزارش روابط عمومي و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد چابهار؛ مدیر منطقه ریمدان منطقه آزاد چابهار در خصوص هدف از برگزاری اولین نمایشگاه بین‌المللی توانمندی‌های صادراتی به پاکستان گفت: این نمایشگاه با هدف معرفی توانمندی‌های صادراتی، صنعتی، تجاری، فرصت‌های سرمایه‌گذاری، توسعه بازارهای صادراتی، رشدوتوسعه صنعت به منظور صادرات‌مجدد به کشور پاکستان و همچنین توسعه سرمایه‌گذاری‌‌ها در منطقه آزاد چابهار برگزار می‌‌شود.
به گزارش ستاد خبری نمایشگاه بین‌المللی توانمندی‌های صادراتی به پاکستان؛ سعید مقدم مدیر منطقه ریمدان منطقه آزاد چابهار با بیان اینکه اطلاع‌رسانی و تبلیغات موثر و مذاکرات رو در رو تجار با یکدیگر و همچنین رشد و توسعه تولیدات و توانمندی‌های ایرانی از دیگر اهداف برگزاری این نمایشگاه در منطقه آزاد تجاری و صنعتی چابهار است، تاکید کرد: رشد و توسعه صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای همسایه و فراتر از آن در سایه تعاملات به وجود آمده در چنین نمایشگاه‌هایی می‌تواند شکل بگیرد. از سوی دیگر ایجاد ارتباطات داخلی‌وخارجی برای شرکت‌های در حال رشد نیز بحث مهم دیگری است که در نمایشگاه پیگیری خواهد شد.
مقدم در خصوص ویژگی‌های منحصربه‌فرد منطقه آزاد چابهار گفت: چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و متصل به آب‌های آزاد بین‌المللی و در مسیر کریدورهای شمال-جنوب و شرق-غرب و کریدور سی‌پک پاکستان- چین طی چند سال اخیر با همت و توجه نظام‌جمهوری‌اسلامی ایران به ویژه تاکید مقام‌معظم‌رهبری بر توسعه سواحل مکران؛ به گنجی بزرگ برای ایران و کشورهای منطقه تبدیل شده است.
وی با تاکید بر اینکه در منطقه آزاد چابهار اولين استراتژی برتر؛ لجستیک و ترانزيت و صادرات‌مجدد است، گفت: سهم لجستیک در تجارت به طور متوسط حدود ۲۵ درصد ارزش کالا است؛ بنابراین لجستیک ویژگی مهمی است كه می‌تواند سهم قابل‌ملاحظه‌ای از درآمدهای منطقه را تامين کند.
مقدم در ادامه افزود: با توجه به افق برنامه‌ريزی دولت در كسب درآمد 50ميليارد دلاری از بخش ترانزيت اين منطقه می‌تواند درآمدی را با بيش از 2ميليارد دلار صرفا از محل ترانزيت و صادرات مجدد به خود اختصاص دهد. این در حالی است که ترانزیت یکی از اجزاء لجستیک است و در بهترین حالت درآمدی کمتر از ۲درصد ارزش کالا را برای یک کشور به همراه دارد.
وی با بیان اینکه منطقه آزاد چابهار به عنوان یکی از کانون‌های اصلی فعالیتی در توسعه اقتصادی استان سیستان‌وبلوچستان نقش بسزایی دارد، گفت: با توجه به توسعه محدوده اراضی در منطقه ریمدان در مرز با منطقه گبد پاکستان؛ آمادگی ایجاد منطقه آزاد مشترک با پاکستان با محوریت منطقه آزاد گوادر در منطقه ریمدان-گبد را دارد.
مقدم با تاکید بر اینکه مناطق آزاد چابهار و گوادر در دو سوی مرز و در همجواری یکدیگر مکمل و هم‌‌افزای هم هستند، گفت: بدون شک تحکیم و تقویت همکاری‌های اقتصادی و تجارتی این منطقه در مرز مشترک تاثیر به سزایی بر گسترش رفاه ‌اقتصادی و توسعه امنیت‌ پایدار در دو کشور خواهد داشت.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر پاکستان با همکاری چین از طریق طرح سی‌پک در حال ایجاد یک کریدور بزرگ تجاری از کاشغر به بندر گوادر است؛ لذا اتصال گوادر به چابهار از طریق مرز زمینی ریمدان نیز می‌تواند فرصت‌های بی‌شماری برای ایران و پاکستان در زمینه لجستیک و زنجیره تامین کالا با توجه به برخورداری هر دو کشور از موقعیت جغرافیایی استراتژیک و قرار داشتن در مسیر کریدورهای حمل‌ونقل بین‌المللی در حوزه ترانزیت، ترانشیپ و واردات، صادرات، صادرات‌مجدد کالا و ... ایجاد کند.
مدیر منطقه ریمدان منطقه آزاد چابهار در خصوص استقبال تجار و بازرگانان پاکستانی برای حضور در این رویداد خاطرنشان کرد: حضور بیش از ۱۰۰ بازرگان از کشور پاکستان در اولین نمایشگاه صادراتی ایران-پاکستان؛ نشاندهنده جدیت تجار کشور پاکستان در راستای افزایش حجم معاملات تجاری با ایران است.
وی در ادامه تاکید کرد: البته بر اساس پیشنهاداتی که از طریق تجار، بازرگانان و سرمایه‌گذاران کشور پاکستان داشته‌ایم؛ تاکنون 5 تفاهمنامه و حداقل انعقاد 5 قرارداد سرمایه‌گذاری در قالب بسته‌های سرمایه‌گذاری منطقه آزاد چابهار در حوزه ریمدان در طول برگزاری نمایشگاه حتمی شده است.
مقدم با تاکید بر اینکه برگزاری چنین رویدادهایی ضمن جذب سرمایه خارجی باعث می‌شوند که فضای مناسبی برای تولید، اشتغالزایی، صادرات و ایجاد درآمد ارزی برای شرکت‌های تولیدی کشور ایجاد شود، گفت: این در حالی است که این درآمدهای ارزی با توجه به تحریم‌های ظالمانه کشور می‌تواند از یک‌سو با افزایش قدرت پول ملی و از سوی دیگر با کاهش تورم؛ سهم قابل‌ملاحظه‌ای در توسعه اقتصادی کشور داشته باشند.
مدیر منطقه ریمدان منطقه آزاد چابهار در خصوص جزئیات این منطقه سوق‌الجیشی گفت: محدوده مرزی ریمدان در ۱۲۰ کیلومتری شرق چابهار واقع شده است و اواخر سال 1398 با تشریح کارکردها و مزیت‌های توسعه محدوده منطقه آزاد چابهار به مساحت ۶۳۰۰ هکتار به عنوان نقطه منفصله به سازمان منطقه آزاد چابهار افزوده شد.
مقدم با بیان اینکه این مرز به سبب نزدیکی به مراکز تجاری پاکستان (۶۵۰ کیلومتر با بنادر کراچی و ۷۰ کیلومتر با گوآدر) این پتانسیل را دارد که در مبادلات تجاری دو کشور نقشی راهبردی ایفاء کند، تاکید کرد: منطقه ریمدان به عنوان یک نقطه حیاتی و حساس می‌تواند ایران را به کریدور اقتصادی سی‌پک (چین و پاکستان) یعنی ۳۷ درصد جمعیت جهان متصل کند.
وی با تاکید بر اینکه منطقه آزاد چابهار را باید پلی بين اقتصاد ملی و بين‌الملل در نظر گرفت، گفت: این منطقه از یکسو با جذب سرمایه‌گذاری مستقيم خارجی پایه توسعه صادرات را استحکام بخشيده و از طرف دیگر با بهره‌گيری از منابع و استعدادهای بالقوه کشور مزیت‌های نسبی اقتصاد را در زمينه اقتصاد بين‌الملل به بالفعل تبدیل می‌کند.
مدیر منطقه ریمدان منطقه آزاد چابهار در پایان در خصوص هدف از شکل‌گیری این منطقه تاکید کرد: هدف از ایجاد و توسعه منطقه ریمدان؛ افزایش و توسعه صادرات، ایجاد اشتغال، جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و انتقال تکنولوژی، افزایش درآمدهای عمومی، افزایش توریسم، ارتقاء جایگاه اقتصادی کشور و بهره‌مندی از اقتصاد رقابتی است.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل